Norge i frihandel med Ukraina?

EFTA-landene Norge, Sveits, Liechtenstein og Island har startet forhandlinger med Ukraina om en frihandelsavtale.

Utenriksdepartementet i Kiev, Ukraina - Foto: Sebastian Klüsener - Creative Commons
Politikk

EFTA-landene Norge, Sveits, Liechtenstein og Island har startet forhandlinger med Ukraina om en frihandelsavtale.Forhandlingene ble lansert under en seremoni i Kiev tirsdag, melder EFTA i en pressemelding.De innledende forhandlingsrundene skal sette opp rammer for hva frihandelsavtalen skal omfatte. Målet er å ha en avtale klar innen midten av neste år.Handelen mellom EFTA-landene og Ukraina har økt kraftig de siste årene. Verdien av varehandelen økte med 23 prosent fra 2006 til 2007 til 900 millioner dollar, tilsvarende 6,2 milliarder kroner etter dagens kurs. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv