Norsk soldat drept i Afghanistan

En norsk soldat ble fredag morgen drept av en veibombe i Afghanistan.

Norske soldater i Afghanistan - Foto: Scanpix
Politikk

- En norsk soldat ble drept klokken 7.30 fredag morgen norsk tid av en veibombe, opplyser kapteinløytnant Lars Magne Hovtun ved Fellesoperativt hovedkvarter til NTB.De pårørende var ved 12-tiden fredag i ferd med å bli varslet.Hovtun opplyser at soldaten var etterretningsoffiser og at han var sammen med tre andre norske soldater fordelt på to kjøretøy.- Ingen av de andre ble skadd. Hendelsen skjedde 7 kilometer vest for Mazar-e-Sharif, sier Hovtun.Etterretningsoffiseren ble sendt med helikopter til det tyske feltsykehuset i Mazar-e-Sharif, der han døde klokken 10 norsk tid.- Det er med stor sorg jeg mottok det tragiske budskapet. Våre tanker går til offiserens pårørende og medsoldater i Afghanistan, sier generalløytnant Harald Sunde, som er sjef for Fellesoperativt hovedkvarter. (©NTB)

Nyheter
Politikk