Norske soldater søkte dekning under skyting

Åtte norske soldater måtte søke dekning da en soldat i den franske fremmedlegionen i Tsjad drepte to andre legionærer, en togolesisk soldat og en bonde tirsdag.

Foto: Scanpix
Politikk

- Det ser ut til at denne galningen åpnet ild med sitt tjenestevåpen, sier kaptein Christophe Prazuck.Gjerningsmannen rømte fra stedet etter skyteepisoden i FN-leiren i Abeche og drepte fire timer senere en bonde fra Tsjad som prøvde å hindre ham i å stjele hesten hans. Jakten på ham fortsetter.Legionærene deltar i den europeiske fredsbevarende styrken i Tsjad, mens den togolesiske soldaten var en del av FN-styrken som skal ta over etter europeerne, MINURCAT II.De norske soldatene er forpartiet til den om lag 150 mann store norske FN-kontingenten som skal utgjøre Norges bidrag til FN-styrken, og de er i gang med å bygge ut det som skal bli den norske delen av leiren.De var i leiren like ved grensa til Sudan da skytingen fant sted, ifølge Dagbladet. (©NTB)

Nyheter
Politikk