Nytt jordskjelv traff Italia

Etterskjelv i L'Aquila vanskeliggjør redningsarbeid.

Asfalt som har sprukket etter et jordskjelv - Foto: Creative Commons
Politikk

- Jeg orker ikke tenke på framtiden, sier jordskjelvofferet Angela Camon etter å ha tilbrakt en våt og kald natt i telt. Tirsdag kveld ble området igjen rystet av et kraftig etterskjelv.Camon er en av 17.000 mennesker som har blitt hjemløse etter jordskjelvet i L'Aquila natt til mandag. Tirsdag våknet hun opp i et blått telt til den kalde vissheten om at hun må starte livet sitt helt på nytt.37-åringen mistet både hjemmet og jobben da bolighus og kontorbygninger kollapset.- Vi har ingenting å komme tilbake til, sier hun gråtkvalt og holder tak i mannen sin og det eneste hun klarte å få med seg, en bibel.Hun forteller hvordan hun og mannen hoppet ut av vinduet da leiligheten deres begynte å falle fra hverandre.- Mandag var full av panikk. Nå føler jeg bare en dyp sorg.Dødstallet stigerAngela Camon er likevel blant de heldige. Tirsdag kveld var tallet på døde kommet opp i 228, ifølge det italienske nyhetsbyrået ANSA. Flere personer er fortsatt savnet, 1.500 er skadd, og tilstanden er kritisk eller alvorlig for 100 av disse.- Søket etter overlevende vil pågå fram til torsdag ettermiddag, kunngjorde statsminister Silvio Berlusconi på en pressekonferanse tirsdag.Etter det er det ikke lenger håp om å finne flere overlevende.Lyspunkt Redningsarbeidet pågår likevel for fullt, til tross for vanskelige forhold. Både tirsdag formiddag og kveld ble området rammet av kraftige etterskjelv.Det siste skjelvet var det kraftigste etter hovedskjelvet mandag, og målte mellom 5.6 og 5.7 på Richter skala. Flere bygninger raste i det siste skjelvet, og minst én person mistet livet, melder ANSA.- Håpet om å finne flere overlevende er nå svært lite, sier en representant for de lokale myndighetene.Men selv om kampen mot klokka blir stadig tøffere, er det lyspunkt. Tirsdag formiddag ble 98 år gamle Maria D'Antuono reddet ut i live, etter mer enn 30 timer under ruinene av sitt sammenraste hus, opplyser italienske medier.- Jeg fikk tiden til å gå med å hekle, forteller hun til nyhetsbyrået ANSA.

Nyheter
Politikk