Obama til felts mot offentlig sløseri

Barack Obama går til felts mot offentlig sløseri i USA.

President Barack Obama - Foto: Scanpix
Politikk

Den amerikanske presidenten ber medlemmene av regjeringen legge fram konkrete forslag til kutt i de enkelte departementenes budsjetter.Obama sa i en radiotale lørdag at han mandag vil lede det første møtet mellom samtlige medlemmer av hans regjering. På dagsordenen står muligheten for å redusere eller helt fjerne offentlige programmer som koster for mye og gir for få resultater.- Ingen tviler på at vår framtid avhenger av at vi greier å skape en ny energipolitikk, få kontroll over kostnadene i helsevesenet og sørge for at barna våre igjen får verdens beste utdannelse. Like sikkert er det at vi må få kontroll over budsjettene, sa Obama i radiotalen.- Hvis vi ikke greier å legge om kursen bort fra stadig høyere budsjettunderskudd og gjeld, fortsetter vi å føre en ikke bærekraftig politikk, fortsatte han. USAs budsjettunderskudd er tredoblet fra første halvdel av budsjettåret 2008 til samme periode i 2009.Obama ga spesiell ros til forsvarsminister Robert Gates, som har foreslått endringer i anskaffelsesrutinene for militært utstyr. Gates og Obama mener disse reformene kan gi innsparinger verdt flere hundre milliarder dollar. (©NTB)

Nyheter
Politikk