Olav Thon langer ut mot Stoltenberg

- Jens Stoltenberg knebler demokratiet, sier den profilerte eiendomsinvestoren.

Olav Thon - Foto: Scanpix
Politikk

- Jeg har forundret meg over at det blir snakket så mye om at statens aksjepost i Aker Solutions handler om arbeidsplasser, for over halvparten av virksomheten til selskapet er i utlandet og har svært lite med norske arbeidsplasser å gjøre, sier eiendomskongen Olav Thon til E24.Eiendomskongen mener det er andre grunner enn å sikre arbeidsplasser som er motivasjonen for statens oppkjøp i Aker-systemet.- Staten ønsker mer kontroll over næringslivet, og de ønsker også å kontrollere aktørene i næringslivet, sier Thon til nettstedet.Han mener Arbeiderpartiet gjort det klinkende klart for norske næringslivsledere at hvis man stemmer på Ap, skal man få igjen for det i lommeboken. Og at dette er en uhyre effektiv måte å kneble enhver kritikk av regjeringen på.- Hvis de som er positive til regjeringen får betalt av staten for det, og hvis selskapene de leder får bedre rammevilkår så er det klart at ingen vil kritisere regjeringen til slutt. Det er en form for sosialisme som knebler opposisjonen, næringslivsledere og demokratiet, sier Thon.

Nyheter
Næringsliv