Omsetningsmål for biodrivstoff er oppfylt

Regjeringens mål til omsetning av biodrivstoff er så lavt at bransjen allerede har oppfylt kravet.

Publisert 1. april 2009 kl. 05.15
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 15.59
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 158 ord
Bioetanol med Statoil - Foto: Statoil
Fra nå av skal 2,5 prosent av alt drivstoff i Norge være biodrivstoff.- Dette er en bra måte å redusere klimagassutslippene på, sier miljøvernminister Erik Solheim (SV) til Dagens Næringsliv.Påbudet skjer via en endring av produktforskriften. Men påbudet utgjør ingen stor utfordring for bensinstasjonskjedene.- Vi har allerede nesten oppfylt kravet, men det er jo en viktig formalisering, sier generalsekretær Inger-Lise M. Nøstvik i Norsk Petroleumsinstitutt.Det er skattefritak for biodiesel her i landet, og allerede 4,5 prosent av all diesel som selges i Norge er biodiesel, noe som tilsvarer Solheims krav.Regjeringens mål er at biodrivstoffandelen skal øke til 5 prosent neste år. Målet er fortsatt lavere enn det EU har satt.- Våre mål er rimelig i tråd med EUs krav. Jeg har sansen for å gå stegvis til verks, sier Solheim.Han mener det er viktig at forskning på andregenerasjons biodrivstoff fortsetter og ser for seg at vi etter hvert kan bruke landbruks- og skogsavfall til produksjon av biodrivstoff. (©NTB)