Pågrepet etter skoletrussel

To timer etter at over 1.000 elever måtte forlate skolen på grunn av trusler, ble en ung mann pågrepet, mistenkt for å stå bak truslene.

Publisert 2. april 2009 kl. 14.21
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 16.03
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 156 ord
Foto: Scanpix
En person som politiet antar er gjerningspersonen ble pågrepet to timer etter at politiet ble kjent med truslene mot Glemmen videregående skole i Fredrikstad klokken 11.32 torsdag.Ifølge øyenvitner ble en mann i 18-årsalderen, lagt i jern av tre politimenn bevæpnet med maskingevær, skriver Fredriksstad Blad.- Vi anser trusselsituasjonen foreløpig som avklart, opplyser politiet til NTB.Visepolitimester Thor B. Klepper i Østfold politidistrikt sier at skolen ble evakuert etter at politiet ble gjort kjent med trusler om voldsutøvelse.
- Massakre
En lærer ved skolen skal ifølge NRK ha sagt til elevene i et klasserom at noen var på vei for å skyte dem og at de måtte komme seg vekk så snart som mulig.Ifølge VG Nett gikk trusselen ut på at mange på skolen skal drepes i løpet av de neste to døgnene. Vedkommende som fremsatte trusselen, truer med en massakre.- Jeg vil ikke kommentere hva truslene er gått ut på eller hvordan de er fremsatt, sier Klepper til NTB.