Rekordhøy ledighet i USA

Antallet førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA (jobless claims) steg i uken som gikk. Vi er på rekordnivåer.

Mann på jakt etter ny jobb - Foto: AP
Politikk

Tall fra amerikanske myndigheter viser at antall førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA (jobless claims) steg fra 613.000 per 11. april til 640.000 per 18. april.Ifølge Reuters lå forventningen på 635.000 nye arbeidsledige."Continued Claims" (antall personer som fortsetter å motta arbeidsledigstrygd) steg til rekordhøye 6,137 millioner.Initial Jobless Claims Hver uke legger Department of Labor frem en rapport som viser dette tallet. Tallet er hvor mange som har søkt om arbeidsledighetstrygd i USA den seneste uken. Tallet er viktig for å forstå retningen og temperaturen i det amerikanske arbeidsmarkedet. Øker tallet, er det en indikator på at flere har mistet jobben, og vice versa. Økonomer og investorer bruker denne informasjonen som en faktor i sine beregninger. Tallene slippes hver torsdag klokken 14:30 norsk tid, og flytter til tider markedene.

Nyheter
Børs