Rice godkjente bruk av tortur

CIAs bruk av vanntortur mot terrormistenkte ble godkjent av Condoleezza Rice allerede i 2002.

Condoleezza Rice - Foto: Scanpix
Politikk

Condoleezza Rice var da nasjonal sikkerhetsrådgiver.Senatets komité for etterretningssaker har gransket saken om CIAs hardhendte avhørsmetoder av terrormistenkte fanger.Tidligere denne uken ble det kjent at to fanger, hvorav den ene, Khalid Sheik Mohammad, er utpekt som arkitekten bak 11. septemberangrepene, ble utsatt for såkalt waterboarding til sammen 266 ganger.DrukningWaterboarding, eller simulert drukning, går ut på at fangen får helt store mengder vann over ansiktet mens han ligger på rygg.I sin granskingsrapport konkluderer senatskomiteen at Rice og andre topper i president George W. Bushs administrasjon ble orientert om «alternative avhørsmetoder, deriblant waterboarding» i mai 2002. CIA uttrykte da ønske om å få lov til å bruke slike metoder.

Nyheter
Politikk