- Røkke har holdt seg bevisst musestille

Krfs Knut Arild Hareide tror ikke det er tilfeldig at Kjell Inge Røkke kommer på banen i morgen.

Fv.: statsminister Jens Stoltenberg, Kjell Inge Røkke og Øyvind Eriksen - Foto: Scanpix
Politikk

Kjell Inge Røkke har holdt seg musestille under Aps landsmøte som ledd i en bevisst mediestrategi mellom regjeringen og Aker, mener Knut Arild Hareide (KrF). Den tidligere KrF-statsråden ser Røkkes taushet som uttrykk for at det fortsatt er tette bånd mellom Røkke og Ap, og at samrøret mellom Ap og Røkke fortsetter.Først onsdag denne uken, dagen etter Ap-landsmøtet, vil Røkke komme på banen i Aker-saken. Da møter han pressekorpset for å begrunne og forsvare den omstridte transaksjonen.- Godt betalt Hareide mener Røkke har holdt seg i ro de siste dagene under Ap-landsmøtet for å tekkes regjeringen, og for å hjelpe Ap med å ikke dra oppmerksomheten bort fra partiet under landsmøtet, sier Hareide til NTB.Han viser til at regjeringen har tatt selvkritikk på at den gikk for tøft ut mot Røkke de første dagene etter at transaksjonen ble gjenstand for kritikk i mediene.- Regjeringen skjønte etter hvert at den hadde lagt seg på en mislykket mediestrategi, og tok derfor selvkritikk, om enn ikke en åpen og direkte selvkritikk, men gjennom lekkasjer til mediene, sier Hareide.- Lurt flere ganger Nå ser det ut til at regjeringens ambisjon i Aker-saken er å prøve og komme seg ut av skandalen med minst mulig skade.- Regjeringens tøffe krav om nullstilling av transaksjonen synes redusert til et fromt håp om at nye verdivurderingene av selskapene skal gi avslag i pris, sier Hareide.Prisen for de fem selskapene var nesten 2 milliarder kroner. Skulle regjeringen oppnå at prosessen ender med at Aker må selge billigere, vil staten spare 12 prosent av «rabatten», tilsvarende statens eierandel i Aker Solutions. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv