- Røkke, Stoltenberg og Brustad enige

Jens Stoltenberg er klar på at han er sjefen i Norge, og skal ha mer makt enn Kjell Inge Røkke. (Oppdatert 20:37)

Fv.: statsminister Jens Stoltenberg, Kjell Inge Røkke og Øyvind Eriksen - Foto: Scanpix
Politikk

Ifølge NRK ønsker Aker Solutions å innhente en ny, uavhengig verdivurdering av handelen med Aker fra et internasjonalt firma. Både Jens Stoltenberg, Sylvia Brustad og Kjell Inge Røkke skal ha deltatt i samtalene i dag. Røkke vil redegjøre for saken i løpet av neste uke, erfarer NRK.Stoltenberg slår fast at han er sjefen i Norge, og skal ha mer makt enn Røkke.- Jeg har mer makt, fordi det å være statsminister betyr at jeg har en demokratisk makt, forankret i Stortinget, sier han.NRK erfarer at salgene blir opprettholdt, men at det skal gjøres en ny og uavhengig verdivurdering av transaksjonene.- Vi mener at vi trenger en ny verdivurdering. Det vi har sagt hele tiden er at de enten ikke er gyldige - eller så må de ha en ny behandling, sier Stoltenberg.Røkke må trolig inngå et kompromiss om en litt lavere pris.Oppdatert: Nærings- og handelsdepartmentet har sendt ut følgende melding:"Vi viser til oppslag i NRK Dagsrevyen hvor det skapes et inntrykk av at det er inngått en avtale mellom staten og Aker som blant annet innebærer at transaksjonene skal gjennomføres.- Dette medfører ikke riktighet, sier statssekretær Øyvind Slåke."Aker Solutions vil ikke kommentere saken.- Vi er ikke i mål, og har derfor ingen kommentar, skriver pressetalsmann Jannik Lindbæk i Aker Solutions i en tekstmelding til NTB.

Nyheter
Børs