Russiske toppledere feiret påske i kirken

President Dmitrij Medvedev og statsminister Vladimir Putin sto side ved side i Kristus Frelseren-katedralen i Moskva.

President Dmitrij Medvedev og statsminster Vladimir Putin - Foto: Scanpix
Politikk

Russlands to øverste ledere har gått til kirke for å feire den russiskortodokse påsken sammen. President Dmitrij Medvedev og statsminister Vladimir Putin sto side ved side i Kristus Frelseren-katedralen i Moskva.Deltakelsen i gudstjenesten natt til søndag tas som et nytt tegn på at den russiske kirken fortsetter å styrke sin stilling i samfunnet. Opp til 4,5 millioner russere skal ha besøkt kirker rundt om i landet i løpet av påsken.- Den store høytid som påsken er, symboliserer en åndelig fornyelse, livets seier og edle moralske idealer, mener Medvedev søndag. Putin skriver i et påskebudskap at kirken har spilt en viktig rolle i styrkingen av Russland som stat og samfunn.Påskegudstjenesten i Kristus Frelseren-katedralen ble ledet av patriark Kirill, en karismatisk og medievennlig forkynner som ble valgt til sitt høye verv tidligere i år. Det er ventet at den russiskortodokse kirken under hans ledelse vil få enda større innflytelse.De største påskegudstjenestene i Russland varer ofte i flere timer fra lørdag kveld til søndag morgen. Mer enn 80.000 russiske politifolk var innkalt til ekstratjeneste for å sørge for at feiringen gikk fredelig for seg. (©NTB)

Nyheter
Politikk