Russland vil ikke kutte strategiske våpen

Russland ser ikke noe grunnlag for å redusere arsenalet av strategiske våpen.

President Dmitrij Medvedev og statsminster Vladimir Putin - Foto: Scanpix
Politikk

Russland vil også utplassere Iskander-raketter i Kaliningrad nær Polen og Litauen dersom USA går videre med sine planer om et rakettskjold i Europa, sier viseutenriksminister Sergej Ryabkov i et intervju med nyhetsbyrået Interfax.- Forholdene er ikke modne, og det er ikke noe grunnlag i dag for å vurdere radikale reduksjoner av Russlands strategiske våpen, sa Ryabkov tirsdag med henvisning til de forestående forhandlingene med USA om en ny nedrustningsavtale som skal erstatte START-avtalen når den utløper.Han gjentok også trusselen om å utplassere raketter nær grensen til Polen som president Dmitrij Medvedev har framsatt tidligere, men som Medvedev seinere har antydet var lagt på vent.

Nyheter
Næringsliv