Sammenligner Iran med Nazi-Tyskland

- Det Iran forsøker å gjøre akkurat nå, er slett ikke langt unna det Hitler gjorde mot det jødiske folk for bare 65 år siden, sier Israels visestatsminister Silvan Shalom.

Irans president Mahmoud Ahmadinejad - Foto: Scanpix
Politikk

- Iran forsøker å gjøre alt de kan for å fjerne Israel fra kartet, samtidig som de undergraver de moderate muslimske regimer i Midtøsten, sa Shalom under et besøk i den tidligere konsentrasjonsleiren Auschwitz-Birkenau i Polen i anledning den årlige holocaustdagen.- Rasistisk regjering Irans president gikk hardt ut mot Israel under en tale på FNs rasismekonferanse i Genève mandag.I talen langet Mahmoud Ahmadinejad ut mot verdenssamfunnet for beslutningen om å gi jødene en stat i Palestina i 1948, og mot Israel i særdeleshet.- Etter 2. verdenskrig, gjorde de en hel nasjon hjemløse med jødenes lidelser som påskudd. De sendte migranter fra Europa, USA og andre deler av verden, for å danne en komplett rasistisk regjering i det okkuperte Palestina, tordnet Ahmadinejad.- Hatbudskap Ahmadinejad fastholdt videre at sionisme, som slår fast at jøder utgjør en etnisk og nasjonal gruppe som har rett til det historiske landskapet staten Israel i dag kontrollerer, i seg selv er rasistisk.Utenriksminister Jonas Gahr Støre er blant dem som anklager Ahmadinejad for å spre et hatbudskap, og det samme gjorde hans britiske kollega David Miliband. (©NTB)

Nyheter
Politikk