Seim: Holder hodet over vannet

- Jeg har ikke oversikt over kravene. Jeg har ikke brukt tid på å summere dem, sa Carl Fredrik Seim i retten i dag.

Foto: Scanpix
Politikk

- Det har ikke vært så mye fast arbeid de siste årene. Jeg har hatt nok med å holde hodet over vannet, sa Carl Fredrik Seim da saken mot ham startet i Gulating lagmannsrett mandag.Den nå 35 år gamle Seim, som framsto som en suksess i forretningslivet i Bergen i årene rundt 2000, svarte på dommerens spørsmål om inntekt og formue at han er personlig konkurs.- Jeg har ikke oversikt over kravene. Jeg har ikke brukt tid på å summere dem, sa han.Seim er i tingretten i Bergen dømt til fem og et halvt års fengsel for underslag og bedrageri fra en rekke selskaper han eide i sin storhetstid. En viktig del av dommen gikk på uttak av penger fra verftet Mjellem & Karlsen som han kjøpte sammen med forretningspartneren Tor Arne Uppstrøm i 2002.Anken over det meste av dommen er avslått av Høyesterett, slik at lagmannsrettssaken bare omfatter en mindre del av det han ble dømt for i tingretten. Dessuten skal retten foreta en ny straffeutmåling.Sammen med Seim på tiltalebenken sitter advokat Bertram Vedeler som er anklaget for å ha overført penger til Seim og Uppstrøm fra sperrede klientkontoer. Han er dømt for dette i tingretten, men får hele skyldspørsmålet behandlet på nytt i lagmannsretten.Det er satt av fem uker til saken, og det skal føres mellom 40 og 50 vitner. Også Tor Arne Uppstrøm og hans kone er innkalt som vitner. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv