- Staten bør kjøpe seg opp i Aker Solutions

Ifølge Knut Arild Hareide bør staten kjøpe seg opp i Aker Solutions og sikre seg mer innflytelse i selskapet.

Partileder i Krf Dagfinn Høybråten og nestleder Knut Arild Hareide - Foto: Scanpix
Politikk

- Jeg sier ikke at vi skal, men staten bør vurdere å kjøpe seg opp i Aker Solutions, for å få større innflytelse i selskapet, sier tidligere KrF-statsråd Knut Arild Hareide til Dagsavisen.På pressekonferansen onsdag truet Kjell Inge Røkke med å selge deler av Aker Solutions til utlandet.Ifølge avisen frykter Hareide at Aker-toppen vil gjøre alvor av det.- Ja, jeg tror han vurderer å selge ut. Brustad har spilt så høyt hun kunne, nå gjør han det samme. Det haster mer enn noen gang å finne en løsning. Det fungerer ikke å ha et selskap der de store eierne går i tottene på hverandre. Det vi ser ligner en amerikansk tv-serie på 1980-tallet: Med Kjell Inge Røkke som Blake Carrington og Sylvia Brustad som Alexis.

Nyheter
Næringsliv