Støre advarer Frp mot snikgeneralisering

Utenriksminister Jonas Gahr Støre advarer mot snikgeneralisering i innvandringsdebatten.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre - Foto: Scanpix
Politikk

- Vi skal ikke overlate til den ytterste høyresiden å snikgeneralisere med å tegne skremmebilder av det som er fremmed, sa Støre i sin tale til Arbeiderpartiets landsmøte søndag.Han sier at Frp etterlater et inntrykk av stigmatisering av innvandrere og advarte mot det.- Det blir feil hvis innvandring blir en hovedsak i valgkampen ut ifra et fryktperspektiv. Vi skal ta folks frykt på alvor, men ikke nøre opp under den, sier Støre.Han mener at integrering er en av de største utfordringene Norge står overfor, og erkjenner at arbeidet med integrering kan bli bedre. Utenriksministeren understreket for landsmøtet at det er Arbeiderpartiet som skal ta initiativet og slå ned på åpen og skjult diskriminering, sikre alle like rettigheter og at en soleklar del av samfunnskontrakten er at alle har plikter.- Vi skal ha respekt for forskjeller. Hver og en må få tro på sin gud eller ikke tro, men i Norge er det menneskene som skal ha beskyttelse og ikke gudene, sa Støre. (©NTB)

Nyheter
Politikk