Stolt-Nielsen-skip i nød får ikke hjelp

Tankeren Stolt Strength ble nylig satt fri etter å ha vært kapret i fem måneder. Nå driver skipet rundt utenfor Somalia uten drivstoff, og ingen kommer skipet til unnsetning.

Foto: Scanpix - Kjell Inge Røkke (t.v.) og Niels G. Stolt-Nielsen
Politikk

Gleden over å ha blitt sluppet fri av de somaliske sjørøverne er nå vendt til frustrasjon for det filippinske mannskapet.Kjemikalietankeren fikk først militæreskorte, men så ble eskorten trukket tilbake. Nå driver skipet omkring i det utsatte farvannet uten hjelp fra noen av fartøyene i den internasjonale flåten som er i området for å bekjempe pirater.- Skipet har ikke nok drivstoff til å seile og driver nå inn mot den somaliske kysten, sier skipets filippinske kaptein Abelardo Acheco til det danske nyhetsbyrået Ritzau. Det er dessuten snaut med mat om bord.Skuffet over manglende støtteSkipet og dets besetning drev torsdag rundt på annet døgn, kun 60 nautiske mil fra den somaliske kysten nær piratbyen Harardera.- Etter at vi ble frigitt, har vi bedt om hjelp fra den internasjonale flåten. Vi har snakket med krigsskip fra flere nasjonaliteter og med NATO-flåten, men det har ikke skjedd noe, sier Acheco til Ritzau.Stolt-Nielsen chartrer kjemikalietankeren fra japanske Sagana Shipping, og de to rederiene samarbeider nå tett for å bistå mannskapet på skipet.- Vi hadde militæreskorte, men den ble av ukjente grunner trukket vekk. Vi har bedt om beskyttelse, og vi er skuffet over den manglende støtten vi har fått, sier Jens Grüner-Hegge, visepresident for konsernfinansiering i Stolt-Nielsen.

Nyheter
Næringsliv