Stoltenberg gir Brustad full støtte

Statsminister Jens Stoltenberg tar sin næringsminister i forsvar i feiden med Aker og Kjell Inge Røkke.

Statsminister Jens Stoltenberg og næringsminister Sylvia Brustad - Foto: Erlend Aas / SCANPIX
Politikk

- Statsråd Sylvia Brustad har full støtte i regjeringen for sin håndtering av saken. Det er klokt av henne å arbeide for en løsning som sikrer norske arbeidsplasser og fjerner tvilen som har oppstått om transaksjonene, sier Stoltenberg til NTB.Han vil ikke gi noen karakteristikk av Røkkes opptreden på onsdagens pressekonferanse eller kommentere uttalelsene hans nærmere. Akers hovedaksjonær gikk i strupen på Brustad og harselerte over hedmarksdialekten hennes.- Je er forbanna, frustrert og irritert, sa Røkke i et forsøk på å parodiere næringsministeren. Flere av Ap-statsrådens partifeller på Stortinget reagerte kraftig på Røkkes harselas.- Jeg opplevde det som hersketeknikk. Han gjorde narr av at hun kom fra Hedmark og var litt bondsk, sier Marianne Aasen til VG.Sylvia Brustad (Ap) har selv beklaget noe av ordbruken i den opphetede Aker-konflikten med Røkke.- Når Røkke reagerer så sterkt, ser jeg at ordvalget kunne vært annerledes, sier hun. (©NTB), (©NTB)

Nyheter
Næringsliv