Tatt med 32.400 ecstasytabletter

Tollerne på Svinesund gjorde Norges største ecstasybeslag.

Foto: Scanpix
Politikk

Det var en danske som ble stoppet med 32.400 ecstasytabletter i bilen i mars i år.20. mars ville den 34 år gamle dansken kjøre over grensa til Norge, men ble stanset av Tollvesenet. Han ble tatt inn i kontrollgarasjen for nærmere undersøkelse, og en narkotikahund avslørte smuglingsforsøket.Tollerne kunne dermed legge beslag på rekordmange 32.400 ecstasytabletter, skriver Sarpsborg Arbeiderblads nettavis.- Det er det største ecstasybeslaget som er gjort i Norge noen gang, sier kontorsjef Wenche Fredriksen i tollregion Øst-Norge til NTB.Ifølge Fredriksen var tablettene veldig godt gjemt, men tollvesenet vil ikke gi detaljer om funnet av hensyn til etterforskningen. Verdien av beslaget skal ligge på mellom 200 og 300 kroner per tablett.Også det nest største beslaget ble gjort på Svinesund. Dette var i 2002, da om lag 30.000 tabletter ble funnet. Store beslag av ecstasy er derimot sjeldne.Dansken sitter i politiets varetekt. Han skal ikke være tatt for tilsvarende tidligere. (©NTB)

Nyheter
Politikk