Tror britisk økonomi snur i år

Storbritannias finansminister Alistair Darling tror den britiske økonomien vil vokse igjen ved utgangen av året.

Politikk

Men årets økonomiske nedtur vil bli større enn forventet.Onsdag la Darling fram regjeringens forslag til statsbudsjett for Underhuset, et budsjett som kalkulerer med en samlet nedgang i BNP på 3,5 prosent i 2009. Det er dårligere enn tidligere anslag.I sin budsjettale antydet Darling at det først ved utgangen av 2009 vil bli en bedring i økonomien.Budsjettframleggelsen kom samme dag som ledighetstallene ble lagt fram. De viser at tallet på arbeidsledige stiger i Storbritannia, der den offisielle arbeidsledigheten nå har passert 6,7 prosent.2,1 millioner briter var ved utgangen av mars registrert som arbeidsledige, og britene må helt tilbake til 1997, rett før Labour overtok regjeringsmakten fra de konservative, for å finne høyere arbeidsledighet. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv