USA lanserer mikrofinansfond

USAs president Barack Obama presenterte lørdag et mikrofinansfond som skal sørge for lån til små bedrifter.

Barack Obama - Foto: Scanpix
Politikk

Fondet består av 100 millioner dollar, vel 670 millioner norske kroner. Fondet skal gi mikrofinansutlånere på det amerikanske kontinentet muligheten til å fortsette å låne ut penger, selv i vanskelige tider.- Dette fondet vil gi stabile finanskilder til mikrofinansinstitutter og mikrofinansinvestorer. Det vil gi muligheter til å låne ut penger gjennom denne vanskelige perioden, opplyser Det hvite hus.Fondet ble lansert mens Obama deltok på det femte toppmøtet i den amerikanske samarbeidsorganisasjonen OAS. En rapport viser at 565 mikrofinansinstitutter i regionen har lånt ut 9 milliarder dollar til rundt 9 millioner mikroselskaper.Små selskaper skaper flesteparten av arbeidsplassene i regionen, og det er derfor viktig å sørge for at disse har muligheten til å låne penger, heter det fra Det hvite hus.- Regionen har et vell av mikrofinansinstitusjoner, men disse utlånerne står nå overfor en alvorlig mangel på midler, både fra internasjonale og lokale kilder. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv