Verdens største ankom Stavanger

Onsdag kom understellet til det som skal bli verdens første flytende havvindkraftverk fram til Rogaland.

Foto: Solberg Production / Statoil
Politikk

Onsdag kom understellet til det som skal bli verdens første flytende havvindkraftverk fram til Rogaland. I løpet av sommeren skal det monteres og slepes ut til havet utenfor Karmøy.Vindkraftverket vil reise seg 106 meter over havflaten, og når rotorbladene kommer på i løpet av høsten, kan kraftverket produsere nok strøm til 500 husstander, skriver Stavanger Aftenblad.Hvis StatoilHydro lykkes med sin Hywind-pilot, kan det flytende havvindkraftverket være første byggestein i et nytt industrieventyr.- Lykkes vi med vindkraftproduksjon i havet, snakker vi store volumer ny, fornybar energi, som kan påvirke hele energimarkedet, sier informasjonssjef Øistein Johannessen i StatoilHydro Ny Energi.I oktober blir det dåp og åpning av kraftverket utenfor Karmøy. Så skal anlegget stå og produsere strøm ute i havet i to år.Hva som så skjer, er avhengig av erfaringene som gjøres underveis. Foreløpig er det ingen som vil kjøpe denne strømmen fordi den er for dyr.

Nyheter
Politikk