Vil avvikle Aker Holding

Høyre har fremmet et forslag i Stortinget om å avvikle Aker Holding.

Erna Solberg - Foto: Scanpix
Politikk

Ifølge en melding har Høyre fremmet et forslag i Stortinget om å avvikle Aker Holding, melder TDN Finans. Høyre vil fortsette eierskapet i Aker Solutions, men som direkte eier.- Slik saken har utviklet seg nå bør det være klart for de fleste at Staten har problemer med å ivareta sine interesser gjennom denne holdingmodellen. Normalt direkteeierskap har Staten lang erfaring med. Det er også mer ryddig i forhold til maktstruktur. Derfor er det riktig å avvikle Aker Holding, sier Høyres næringspolitiske talsmann Torbjørn Hansen i en kommentar.I meldingen går det ifølge nyhetsbyrået frem følgende:Ved at Staten blir direkte eier i Aker Solutions vil eierne kunne utøve den innflytelse som føler av det faktiske eierskapet og gi selskapet et mer normalt selskapsstyringsopplegg, og ikke minst være mer forutsigbart. Det er mulig å utvikle Aker Holding dersom eierne blir enige om en slik løsning.

Nyheter
Næringsliv