Delte ut gratis narkotika på utstilling

En elev ved Statens Kunstakademi delte ut narkotika til publikum på avgangsutstillingen i Stenersenmuseet lørdag.

Foto: Scanpix
Politikk

En elev ved Statens Kunstakademi delte ut narkotika til publikum på avgangsutstillingen i Stenersenmuseet lørdag.Studenten Karl Edvin Endresens verk skilte seg ut fra de andre. Han hadde montert et Ikea-kjøkken påmalt «rape me» («voldta meg»). Da publikum strømmet inn, delte han ut det narkotiske stoffet GHB i små glass. Stoffet er kjent som voldtektsdop.- Vi visste selvsagt ingenting om dette på forhånd, det ville vi aldri tillatt. Dette er helt uakseptabelt. Det som virkelig er alvorlig, er at utdelingen av GHB var en del av arbeidet. Det er dårlig å tilrane seg oppmerksomhet på denne måten. Det er rett og slett dårlig kunst, sier museets direktør Selene Wendt til Aftenposten.Studenten ble anholdt av to sivile politimenn som kom til stedet. Verket ble mandag fjernet fra utstillingen.Endresen innrømmer at de som ville smake på stoffet, fikk det. Men han sier det ikke ble delt ut til tilfeldig forbipasserende.- Verket krysser noen grenser, men jeg står for det 100 prosent, sier han.- Det er selvsagt et lovbrudd, og det er en viss risiko ved det. Men jeg har gjort det jeg kunne for å minimere risikoen, og det var tolv mennesker som passet på hele kvelden at ikke barn eller andre som ikke ville ha i seg GHB, fikk det. Jeg brukte museet som et sosialt eksperiment. Det gikk kanskje ikke som forventet, men det gikk bra, sier Endresen.Dekan George Morgenstern ved Kunstakademiet sier det uklart hvilke konsekvenser stuntet vil få for studenten.

Nyheter
Politikk