Roh var i politiets søkelys på grunn av en korrupsjonsskandale. Han og familien har vært anklaget for å ha tatt imot nærmere 40 millioner kroner i bestikkelser mens han satt som president fra 2003-2008.I forrige måned beklaget han at han har skuffet folket sitt, men han har aldri innrømmet å ha gjort noe galt.
Selvmordsbrev
Ifølge en talsmann etterlot Roh seg et kort selvmordsbrev før han hoppet ned i en ravine under fjellklatring tidlig lørdag morgen. Den var rettet mot familien og ble lørdag offentliggjort av det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.«Resten av livet mitt ville bare blitt en byrde for andre, jeg kan ikke gjøre noen ting, for jeg er ikke frisk. Jeg kan ikke lese, og heller ikke skrive. Ikke vær lei dere. Er ikke både liv og død en del av naturen?» skriver ekspresidenten.Han ber også om å bli kremert, og skriver at han ønsker seg en liten gravstein i nærheten av hjemmet sitt. «Det har jeg tenkt på lenge, »skriver han.