Flere kvinner får kols

Andelen kvinner som får lungesykdommen kols, er i ferd med å øke kraftig.

Publisert 11. mai 2009 kl. 08.25
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 16.59
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 103 ord
Røyk - Foto: Scanpix

Kvinnene begynte for alvor å røyke rundt 1970, og de som var unge på 1960- og 1970-tallet, er nå kommet i en aldersgruppe hvor kols gjør seg gjeldende.- Vi står foran en sterk vekst av kvinnelige kols-pasienter i Norge, sier Alf Magne Heggli ved Trondheim lungelegesenter til Adresseavisen.En annen årsak til økningen er at kvinner tåler røyking dårligere enn menn, ifølge Heggli.- Kvinner har færre år som aktiv røyker før de får kols enn menn. Menn kan røyke rundt ti år lenger enn kvinner før de får de samme symptomene, sier Heggli.Selv om du har sluttet å røyke, kan du få kols. (©NTB)