- Det er vanskelig å få til godvær overalt i det lange landet vårt samtidig, konkluderer vakthavende meteorolog Haakon Melhuus ved Meteorologisk institutt på Blindern.Ut fredag vil det være nokså grått over det meste av Sør-Norge, sør for Stad og Dovre. Det blir for det meste sol i Møre og Romsdal, Trøndelag og nordover. Men det kan komme noen byger i indre strøk her.
Bra i sørUsikker ukeKaldt i nord foreløpig
Lørdag og søndag ligger det an til ganske bra vær i store deler av Sør-Norge, mens ikke fullt så fint vær ventes i nord.- Troms og Finnmark kommer til å få litt mer skyet vær, småregn og nokså kjølig vær, særlig på kysten, forteller Melhuus.For været over helgen er særlig tirsdagen det store spenningsmomentet.- Det er usikre og meget sprikende prognoser, og det ser ut til at det kan bli en urolig periode på Vestlandet og nordover i Møre og Romsdal, Trøndelag og Nord-Norge. Det blir vestlig-sørvestlig vind, og da blir det vel noe nedbør og til dels kuling, sier meteorologen.Det beste været kan trolig ventes i lavlandet østafjells, som blir liggende litt i le, hvis prognosene er riktige.Også utover i uka vil det trolig bli best vær i lavlandet østafjells, og dårligst på Vestlandet og i Nord-Norge.Ytre deler av Øst-Finnmark har hatt minusgrader de siste nettene og bare noen få plussgrader på dagtid. Og fortsatt må folk i de aller nordligste delene av landet vårt vente en stund på sommeraktig vær.Litt lenger sør, i Troms og Nordland, har likevel lite eller ingen nedbør de siste ukene gitt økende brannfare. Og Meteorologisk institutt har valgt å sende ut et obs-varsel om lyng- og gressbrannfare for disse områdene. (©NTB)