Japans bilproduksjon faller

Stadig færre nye kjøretøyer ruller ut fra bilfabrikkene i Japan.

Politikk

Den japanske bilproduksjonen fortsatte å falle i april, og sjefene ser få tegn til bedring av situasjonen.Toyota, som er verdens største produsent av biler, meldte torsdag om et fall i produksjonen i selskapets fabrikker verden over på 46,5 prosent fra april i fjor til samme måned i år. Det samlede tallet biler konsernet bygde i april kom opp i 433.979.Toyota må konstatere at bilsalget har stagnert både på det japanske hjemmemarkedet og i utlandet. Konkurrenten Mitsubishi melder om et produksjonsfall på 54,3 prosent fra april i fjor til april i år, mens Mazdas produksjon gikk ned med 43,8 prosent.Nissan slapp lettest fra det av de store japanske bilkonsernene med en nedgang i tallet på nyproduserte biler på 38,2 prosent. Den lavere produksjonen i Japan gjenspeiler problemer i bilindustrien verden over.I USA risikerer General Motors (GM) - verdens nest største produsent - å gå konkurs, og framtiden for GM-eide tyske Opel er usikker. GMs amerikanske konkurrent Chrysler håper at et samarbeid med italienske Fiat kan gi selskapet en ny start. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv