Helse, skole, samferdsel, justis og integrering er sektorer som lider under gamle grep som ikke lenger virker, mener hun.Dette var gjennomgangstonen i Jensens bredt anlagte tale til landsmøtet 115 dager før stortingsvalget, kanskje hennes viktigste tale noensinne. Hun presenterte landsmøtedelegatene for en lang rekke hverdagsskjebner, som hver for seg satte lys på sider av offentlig politikk som hun mente er overmoden for utskiftning.- Vi er det eneste reelle alternativet. Mange regjeringer har i årevis prøvd seg i det samme sporet, uten å lykkes. Jeg tror sosialdemokratiet skjelver litt i buksene i erkjennelsen av at vi faktisk kan komme til å klare det i september, sa Jensen da hun møtte pressen etter landsmøtetalen.
Vil ha ansvar
Til et jublende landsmøte konstaterte partilederen, som hun heretter skal tituleres, at Fremskrittspartiet aldri har vært mer forberedt på å ta regjeringsansvar. Og Jensen er den selvskrevne statsministerkandidat.- Vi har ambisjoner om å vinne, slik at vi kan gjennomføre en høyst påkrevd fornyelse av Norge. Vi søker ikke makt for taburettenes eller limousinenes skyld, men fordi vi vil gjennomføre vår politikk. Dette er et verdivalg. Politikk er mer enn vanskelige ord. Politikk handler om hverdagen til folk flest, de tusenvis av hverdagshelter som ønsker å forandre samfunnet gjennom sin daglige, utrettelige innsats, sa Jensen.Hun startet og avsluttet talen med å fortelle fra livet til oldemoren Betzy Kjelsberg, en stolt og egenrådig kvinne som ble født i 1866, og som ikke lot seg stanse av sin tids etablerte sannheter.