Israelske Manfred Gerstenfeld har klaget TV 2 og reporter Fredrik Græsvik til Pressens Faglige utvalg med krav om at kanalen retter opp det han mener er er et feilaktig inntrykk.I et innslag på TV 2 søndag 1. mars i år ble den høyreorienterte israelske forfatteren og samfunnsdebattanten gjengitt av journalist Fredrik Græsvik om sitt syn på Norge, nordmenn og på det han mener er antisemittiske holdninger i det norske samfunnet. Han angrep også Kristin Halvorsen for hennes engasjement mot Israels krigføring i Gaza og kalte hennes oppførsel for en «antisemittisk pionervirksomhet».
- Idiotisk
I deler av innslaget omtaler Græsvik Gerstenfeld indirekte og sier blant annet at forfatteren kaller nordmenn uintellektuelle og barbariske. På TV 2s nettsider ble intervjuet publisert både med videoen og en utskrift.- Jeg tar gjerne på meg ansvaret for ting jeg har sagt, som ofte kan være skarpe i tonen. Jeg kan derimot ikke ta ansvar for ting jeg ikke har sagt. Det er idiotisk å si at alle nordmenn er barbarer, sier Gerstenfeld til NTB.- Jeg har mottatt hatmail fra Norge på grunn av dette, legger han til.Redaksjonssjef Thomas Henschien i TV 2 vil ikke kommentere klagen til PFU overfor NTB. (©NTB)