LO med nye krav til de rødgrønne

Tiltak mot arbeidsledighet og bedre vilkår for dem som mottar dagpenger, er blant LOs fremste krav til de rødgrønne foran valget til høsten.

Publisert 13. mai 2009 kl. 10.04
Oppdatert 13. mars 2014 klokken 11.18
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 150 ord
Statsminister Jens Stoltenberg, kunnskapsminister Kristin Halvorsen (til venstre) og samferdselsminister Liv Signe Navarsete. Foto: Heiko Junge / SCANPIX

- Den største utfordringen for fagbevegelsen akkurat nå, er å unngå en borgerlig regjering etter valget. En slik regjering vil endre arbeidsmiljøloven, reversere tiltak mot sosial dumping og redusere fagbevegelsens innflytelse, sa Flåthen på LO-kongressen tirsdag.Men LO-lederen understreket at heller ikke de rødgrønne kan ta for gitt en helhjertet støtte fra fagbevegelsen. Med statsminister Jens Stoltenberg (Ap) i salen varslet Flåthen en rekke «tøffe krav» som LO forutsetter gjennomført i løpet av neste periode.- Det aller viktigste kravet er arbeid til alle. Regjeringen må sørge for å skape nye arbeidsplasser og sende ledige raskt ut i arbeid, sa Flåthen. Han flagget også støtte til Fellesforbundets leder Arve Bakke, som har krevd bedring av vilkårene for de arbeidsledige.Andre krav fra LO er økt innsats for likelønn mellom menn og kvinner, større satsing på fornybar energi, rett til heltidsarbeid, krav om etter- og videreutdanningsreform, styrket kommuneøkonomi og ingen endring av sykelønnsordningen. (©NTB)