Dette kommer fram i politiets årsrapport for 2008, som nylig ble utgitt av Politidirektoratet.- De som kommer til Norge, prøver å integrere seg her, men har også med seg sin egen kultur. De kan ta med seg konflikter fra hjemlandet til Norge. Dette er noe vi må være oppmerksomme på, sier leder for prosjektstaben i Politidirektoratet, Knut Kværner, til Vårt Land.Integreringsforsker Inger Lise Lien tror enkelte kriminelle rettferdiggjør kriminalitet med religion, og at fiendeforhold i hjemlandet kan bli videreført til Norge.- Om vi for eksempel både tar inn folk som holder med Taliban, og folk som har rømt fra Taliban, kan det oppstå konflikter mellom gruppene, sier Lien, som er forsker ved Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress (NKVTS).- Om muslimske gutter skulle begrunne kriminalitet med islam eller nynazistiske gutter rettferdiggjøre seg med kristendom, vil vi få konflikter av en helt annen type enn det vi har nå, sier hun. (©NTB)