Thriller i Nord-Korea

Nord-Korea understreket fredag sin knallharde kritikk av FNs sikkerhetsråd med å prøveskyte nok en rakett.

Nord-Koreas leder, Kim Jong II - Foto: AP
Politikk

Prøveutskytingen er den sjette i rekken etter at landet denne uken gjennomførte en atomprøvesprengning. Den nye raketten ble avfyrt fra en base på den nordkoreanske østkysten fredag og landet i Japanhavet, melder nyhetsbyrået Yonhap i Seoul. En sørkoreansk tjenestemann sier til Yonhap at det trolig dreier seg om en rakett som er forskjellig fra de andre naboen i nord har prøveskutt de siste dagene.- Det er en ny type bakke-til-luft-rakett med en rekkevidde på 160 kilometer, sier den anonyme tjenestemannen. Sørkoreanske myndigheter har ikke kommentert prøveskytingen offisielt.Rakettene som Nord-Korea har prøveskutt de siste dagene, skal ha en rekkevidde på 130 kilometer. Nordkoreanerne har også tidligere foretatt slike prøveutskytinger på tidspunkter da situasjonen i regionen var spent. Talsmann for det amerikanske forsvarsdepartementet, Geoff Morrell, opplyser at det likevel ikke er registrert noen form for unormal militær aktivitet fra nordkoreansk side.- Vi har ikke sett noen spesielle troppeforflytninger i kjølvannet av den aggressive retorikken de siste ukene, sier Morrell.Spenningen øker i hele regionen etter prøvesprengningen og nordkoreanernes tester av en rekke militære raketter. Kinesiske fiskefartøyer satte fredag kursen bort fra farvannene utenfor Nord-Korea, av frykt for å bli trukket inn i en konfrontasjon.

Nyheter
Næringsliv