17 omkomne funnet

Redningsmannskaper har funnet i alt 17 omkomne fra Air France-flyet som styrtet i Atlanterhavet mandag.

Air France - Foto: Scanpix
Politikk

15 omkomne ble funnet i løpet av søndagen, mens to ble funnet døde lørdag, opplyser en talsmann for det brasilianske flyvåpenet.Det er også funnet store mengder vrakrester etter flyet som ble meldt savnet over Atlanteren for en uke siden. Hva slags vrakdeler det er snakk om vil det brasilianske militæret ikke opplyse om.De omkomne og vrakrestene er funnet om lag 110 mil nordøst for den brasilianske østkysten. Brasil deltar med tolv fly og marinen, mens Frankrike har stilt to fly og et skip til rådighet.De døde blir fraktet til øygruppen Fernando de Norhona, 37 mil fra kysten av Brasil.Eiendeler funnetI alt 228 personer var om bord i flyet da det styrtet. Sammen med de døde er det funnet en rekke eiendeler som tilhører passasjerene.- Flere hundre eiendeler er funnet. De blir oppbevart inntil vi finner ut hvor vi kan sende dem, sier talsmann Henry Munhoz i det brasilianske flyvåpenet.Frankrike har også sendt en atomdrevet ubåt til området. Håpet er å finne de såkalte svarte boksene, som kan gi verdifull informasjon om hva som førte til flyulykken.Kan skyldes fartsmålerEn aktuell teori om årsaken til flyulykken er at hastighetsmålerne til Air France-flyet ble satt ut av spill på grunn av is. Dermed kan flyets datamaskiner ha fått feil informasjon, slik at flyets hastighet ble for høy eller for lav.- Det er åpenbart at hvis pilotene ikke lenger har rett informasjon om hastigheten, så kan det ha svært alvorlige konsekvenser for flyet. For lav fart kan få flyet til å miste løfteevnen, mens for høy hastighet kan føre til at flyet slites i filler idet det nærmer seg lydens hastighet, siden skroget ikke er bygget for å tåle slike hastigheter, sier Frankrikes transportminister Dominique Busserau til radiostasjonen RTL.

Nyheter
Politikk