33,2 mill. amerikanere må ha mat-hjelp

Hver niende amerikaner er nå avhengig av offentlige matkuponger for å skaffe seg nok mat å spise.

Foto: Scanpix
Politikk

Hver niende amerikaner er nå avhengig av offentlige matkuponger for å skaffe seg nok mat å spise.Antallet mennesker som får matkuponger, økte i mai med 591.000 til 33,2 millioner mennesker.Økningen skyldes at stadig flere mennesker mister arbeidet som følge av resesjonen som USA er rammet av. Arbeidsløsheten er nå på 8,9 prosent.I snitt får hver person som har rett til matvarehjelp, kuponger til en verdi av 113 dollar (rundt 700 kroner) i måneden.I 20 av USAs delstater er det så mange som hver åttende innbygger som mottar matkuponger fra det føderale programmet.Kongressen har bevilget 54 milliarder dollar til matkuponger i år, en markert økning fra i fjor da det ble bevilget 39 milliarder.USAs økonomi har krympet kraftig siden i fjor høst. Nærmere 6 millioner arbeidsplasser er blitt borte siden begynnelsen av 2008, og mange flere ventes å gå tapt etter hvert som resesjonen fortsetter.

Nyheter
Politikk