Advarer mot å stemme Frp etter løftebrudd

Partileder Siv Jensen gjorde et stort nummer utav saken, men Frp nevner den ikke med et ord i partiprogrammet. Sånt blir det bråk av.

Foto: Scanpix
Politikk

Fremskrittspartiet nevner ikke likelønn med et ord i partiprogrammet, selv om partileder Siv Jensen gjorde likelønn til en av hovedsakene i sin tale til landsmøtet for to uker siden.Sykepleierforbundet advarer nå medlemmene mot å stemme på et parti som ikke forplikter seg til å jobbe for likelønn.- For oss er det ganske klar tale. Det viser at man ikke er villig til å gå hele veien, man er ikke villig til å sette det ned i et partiprogram og forplikte seg til det, sier leder Lisbeth Normann i Sykepleierforbundet til NRK.Siv Jensen åpnet talen for to uker siden med blant annet å fortelle om oldemoren Betzy Kjelsberg, en av pionerene innen kvinnefrigjøringen i Norge. Talen var bygget opp rundt enkeltskjebner og hverdagshelter - alle kvinner.Frp-formannen forsvarer seg med at det er mye som ikke står i partiprogrammet, som likevel er partiets politikk. Hun sier hun har lagt inn forslag på Stortinget om et lønnsløft for de kvinnedominerte lavlønnsyrkene i offentlig sektor, men at «de andre partiene som prater varmt om likelønn, har tenkt å stemme det ned».

Nyheter
Politikk