Amerikanske journalister dømt i Nord-Korea

De amerikanske journalistene Euna Lee og Laura Ling er dømt til fengsel i Nord-Korea.

En sør-koreansk soldat følger med på en nyhetssending om den nord-koreanske rakett-testen våren 2009 - Foto: AP
Politikk

Lee og Ling er dømt til 12 års arbeid i Nord-Korea etter de "entret landet uten tillatelse", ifølge nord-koreanske myndigheter. I dommen, som ble meldt av det statlige nyhetsbyrået, het det at de ble dømt for sine forbrytelser mot den nord-koreanske nasjonen.Hendelsen vil trolig fyre opp under problemene mellom USA og Nord-Korea etter sistnevnte nylig testet en atombombe.Utenriksminister i USA, Hillary Clinton, sa til ABC at saken mot disse to unge journalistene er helt uten mål og mening.De to journalistene ble pågrepet av nordkoreanske grensevakter 17. mars i år.

Nyheter
Politikk