Begrenser journalistenes bevegelsesfrihet

Iran nektet tirsdag utenlandske journalister å dekke opposisjonens demonstrasjoner i Teheran.

Irans president Mahmoud Ahmadinejad - Foto: Scanpix
Politikk

Kulturdepartementet sendte ut et rundskriv til alle akkrediterte utenlandske journalister der de innstendig ble bedt om å holde seg unna alle arrangementer som ikke er godkjent av departementet. Ifølge rundskrivet kan journalistene fortsette å arbeide fra sine kontorer, men alle akkrediteringer trekkes tilbake.- Ingen journalist har tillatelse til å dekke, filme eller ta bilder ute i byen, sa en tjenestemann i departementet til nyhetsbyrået Reuters.Kunngjøringen kom etter tre dager med massive gateprotester mot resultatet av valget fredag, som president Mahmoud Ahmadinejad vant med overveldende flertall. Opposisjonen bestrider resultatet.

Nyheter
Næringsliv