Ber Obama gripe inn i Oslo-krangel

Krangelen i hovedstaden har pågått i årevis. Nå håper man at Obama skal ta affære.

Foto: Scanpix
Politikk

Ambassademotstanderne i Oslo har skrevet brev til president Barack Obama for å be ham gripe inn i konflikten rundt USAs nye ambassadetomt i hovedstaden.I brev til den amerikanske presidenten ber leder for Aksjon Vern Husebyskogen, Margrethe Geelmuyden, presidenten om hjelp, melder NRK.Hun skriver at ambassadeprosjektet ble startet av Bush-administrasjonen, og setter sin lit at den nye administrasjonen vil stille seg annerledes til naboklagene.- Vi forstår ikke hvorfor USA trenger dobbelt så stor sikkerhetssone her, som i London, eller enda mer plass enn i Kabul, heter det blant annet i brevet.Ideen til brevet fikk hun etter en debatt i Dagsnytt 18 i mai i forbindelse med at ambassademotstanderne tapte saken i Høyesterett.

Nyheter
Politikk