Beskylder Siv Jensen for klimabedrageri

Miljøvernminister Erik Solheim (SV) levnet ikke Frp-leder Siv Jensen mye ære da han mandag oppsummerte klimaforhandlingene i Bonn.

Erik Solheim Foto: Scanpix
Politikk

Miljøvernministeren fryder seg stort over rosen som blir Norge til del internasjonalt for rollen som angivelig verdensledende på klimafronten. Også da han oppsummerte forrige ukes klimaforhandlinger i Bonn for pressen mandag, påpekte han at FN har kåret Norge til verdensmester i klimapolitikk. Så gikk han til angrep på Fremskrittspartiets leder, Siv Jensen.- Norge er igjen blitt verdensledende på klimapolitikk. Hvis Siv Jensen får danne regjering etter valget kommer vi til å stille i den absolutte baktroppen, sa han. Solheim vil gjøre klima og de internasjonale forhandlingene, som er ment å kulminere med en ny og forpliktende klimaavtale i København rett før jul, til en hovedsak i valgkampen.- Frp klarte, som eneste parti jeg vet om i verden, å avholde et landsmøte uten å nevne klimakrisen. Det må være verdensrekord. Siv Jensen vil ikke engang svare hva hun kommer til å gå for i forhandlingene hvis hun blir statsminister. Det er et bedrageri som er helt utrolig. Velgerne skal først etter valget få vite hva hun vil gjøre, sa Solheim.Han mener klimapolitikken er et av de viktigste områdene hvor det virkelig er et skille mellom et rødgrønt og et borgerlig regjeringsalternativ. Et borgerlig alternativ vil ifølge Solheim komme til å bestå av «et parti som er fullstendig passivt og et som aktivt motarbeider» i klimapolitikken.

Nyheter
Næringsliv