Brown bytter ut statsråder

Statsminister Gordon Brown er under hardt press, men velger å legge ny regjeringskabal i stedet for å trekke seg.

Statsminister i Storbritannia, Gordon Brown - Foto: Scanpix
Politikk

Beslutningen om å endre sammensetningen av regjeringen ble kunngjort fredag, få timer etter at Brown opplevde at en tredje minister valgte å gå av.James Purnell, som var statsråd for arbeid og pensjoner, oppfordret også Brown til å følge hans eksempel.Han ble den tredje statsråden som går av denne uken, men årsaken er ikke økonomiske misligheter, slik tilfellet var med de to forrige ministrene.Purnell ser i stedet ut til å ha trukket seg i protest mot Browns lederskap. Han mener at Brown selv bør gå av hvis Labour skal ha noen mulighet til å vinne over det konservative partiet, eller toryene, i neste valg.Purnell er regnet som en av Labours kommende stjerner.

Nyheter
Politikk