Brundtland, Willoch og Bondevik med felles krav

De tidligere statsministrene Odvar Nordli (Ap), Gro Harlem Brundtland (Ap), Kåre Willoch (H) og Kjell Magne Bondevik (KrF) krever i et felles opprop at alle verdens atomvåpen ødelegges.

Foto: Scanpix
Politikk

De tidligere statsministrene Odvar Nordli (Ap), Gro Harlem Brundtland (Ap), Kåre Willoch (H) og Kjell Magne Bondevik (KrF) krever i et felles opprop at alle verdens atomvåpen ødelegges.Tidligere utenriksminister Thorvald Stoltenberg (Ap) er også med på oppropet som de fem publiserer i Aftenposten.«Målsettingen må være en verden hvor ikke bare våpnene, men også anleggene som produserer dem, er fjernet», skriver de fem.Oppropet tar utgangspunkt i et tilsvarende for to år siden i USA da de tidligere utenriksministrene Henry Kissinger og George Schulz, samt tidligere forsvarsminister William Perry og Sam Nunn tok til orde for en verden uten atomvåpen.Bondevik sier til Aftenposten at det norske utspillet har sin bakgrunn i kontakter Stoltenberg hadde med Schultz og den tyske politikeren Egon Bahr.

Nyheter
Politikk