Clinton avviser israelske påstander

USAs utenriksminister Hillary Clinton avviser påstander om at Bush-administrasjonen lovte Israel at de skulle få fortsette å bygge i bosetningene på den okkuperte Vestbredden.

Hillary Clinton - Foto: Scanpix
Politikk

- Vi har det offisielle registeret over forhandlingene. Det er ingenting, verken uformelt eller muntlig, om bosetningene, sa hun på en pressekonferanse sammen med sin tyrkiske kollega Ahmet Davutoglu fredag.Clintons harde linje viser at president Barack Obama ikke har til hensikt å trekke seg fra appellen han flere ganger har kommet med til statsminister Benjamin Netanyahu om å stanse byggingen.USA krever at Israel oppfyller betingelsene i det såkalte veikartet for fred, som blant at Israel stanser all bygging i bosetningene, inkludert det israelerne kaller naturlig vekst. Netanyahu avviste mandag igjen det amerikanske kravet og sa at Israel vil fortsette byggingen i de eksisterende bosetningene på territoriet Israel okkuperte i 1967.

Nyheter
Næringsliv