Dag Terje Andersen: Avstanden var for stor

Arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen (Ap) ga etter for arbeidstakerorganisasjonene. - Avstanden var for stor, sier han.

Stortingspresident Dag Terje Andersen - Foto: Scanpix
Politikk

Etter nattens mekling er det klart at ministeren har bøyd av, og arbeidstakerne i offentlig sektor har vunnet fram.- Det vi ender med nå, er at pensjonsordningen som er kjent, blir videreført, og så blir det de forandringene som følger av stortingsvedtaket. Grunnen til at en kan ende opp sånn, er at det var for stor uenighet mellom partene om et nytt system, sier ministeren til NRK.Andersen må dermed konstatere at ting blir som de har vært.- Jeg hadde ønsket å få på plass et mer moderne pensjonssystem som tar mer hensyn til de mange deltidsarbeiderne som ikke tjener tjenestepensjon, og sørge for at de som jobber mer enn 30 år, kunne få tjent opp pensjon for alle årene de jobber, sier han.Andersen kan imidlertid ikke si om løsningen som partene nå har kommet fram til er bærekraftig, eller om dagens løsning på nytt vil bli endret om kort tid.- Det er umulig for meg å si, sier ministeren til NTB.Han hevder samtidig at det faktum at vi nå er inne i et valgår, ikke var avgjørende for at han bøyde av. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv