Demonstrasjon mot parkeringshus

Lørdagsåpent parkeringshus satte sinnene i kok.

Benjamin Netanyahu - Foto: Scanpix
Politikk

Ortodokse jøder arrangerte lørdag en stor demonstrasjon mot et parkeringshus i Jerusalem som skal holde åpent på sabbaten.Parkeringshuset ligger under rådhuset i Jerusalem.Det var satt opp politisperringer ved rådhuset, og politiet brukte vannkanoner for å spre demonstrantene da de forsøkte å bryte sperringene.Noen demonstranter kastet steiner, flasker og grønnsaker mot politiet, og en politibetjent ble lettere skadd da en stein traff ham i ansiktet.Øyenvitner sier om lag 3.000 personer deltok i demonstrasjonen.Ortodokse jøder er av den oppfatning at man ikke skal kjøre bil på hviledagen, og de frykter at det lørdagsåpne parkeringshuset vil bidra til en uønsket sekularisering av det israelske samfunnet. (©NTB)

Nyheter
Politikk