Det verste er over i Storbritannia?

Industriproduksjonen øker, og pundet styrker seg i forhold til euroen.

Statsminister i Storbritannia, Gordon Brown - Foto: Scanpix
Politikk

Flere økonomer mener de verste nedgangstidene snart kan være over for britene.Britisk industri økte produksjonen i april, for første gang på mer enn et år. Farmasi- og oljebransjene var de viktigste drivkreftene i utviklingen, viste tall fra det statistiske sentralbyrået ONS i London torsdag.Bedrede utsikter førte til oppgang i pundkursen, og ett britisk pund ble torsdag notert til over 1,17 i forhold til euro. Mot slutten av fjoråret var pundet nede i en kurs på rundt én mot én i forhold til den europeiske fellesvalutaen.- Produksjonstallene gir alt i alt gode utsikter for en bedring av den generelle økonomiske situasjonen. Det er ikke usannsynlig at landets brutto nasjonalprodukt (BNP) vil ha økt i andre kvartal, sier økonomen Philip Shaw.BNP er den samlede verdien av de varer og tjenester et land produserer. Når BNP faller i to eller flere kvartaler på rad, sies landet å være i resesjon, en tilstand britene har slitt med siden januar i år. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv