Elev gjenkjente eksamensoppgave fra læreboka

En av eksamensoppgavene i norsk lignet en oppgave fra læreboken, oppdaget en elev ved en videregående skole i Trondheim. Eleven meldte fra, og nå må sensorene som skal vurdere eksamenene, ta hensyn til dette.

Foto: Scanpix
Politikk

Eleven ved Strinda videregående i Trondheim slo alarm da han oppdaget at en av eksamensoppgavene i norsk var svært lik en reklameanalyse fra en av lærebøkene, skriver Adresseavisen.I år hadde elevene for første gang lov å ha med seg alle hjelpemidler på eksamen. Av den grunn kunne medieelevene bruke læreboka og hente tips fra reklameanalysen der.- Vi ble overrasket da vi oppdaget dette, og vi syntes det var riktig å varsle Utdanningsdirektoratet. Jeg tror ikke de var klar over denne likheten, sier Ole Johan Tretteng, avdelingsleder ved Strinda videregående skole.Eksamenssensorene i norsk er nå blitt orientert om at en av årets eksamensoppgaver ligner på reklameanalysen i læreboken som benyttes av enkelte elever. (©NTB)

Nyheter
Politikk