EU leder an i presset på Iran

EU øker presset på Iran for å få landets myndigheter til å imøtekomme opposisjonens krav om en gransking av valgresultatet.

Frankrikes president Nicolas Sarkozy og Tysklands forbundskansler Angela Merkel - Foto: Scanpix
Politikk

Unionen sier også at voldsbruken må stoppe. Frankrike, Tyskland og Storbritannia leder an i EUs kampanje. Forbundskansler Angela Merkel sa mandag i Berlin at det «er tegn på uregelmessigheter» i valget og at Tyskland er «meget bekymret» over utviklingen etter valget og arrestasjonsbølgen mot opposisjonspolitikere.Storbritannias utenriksminister David Miliband gir uttrykk for klar tvil om hvorvidt valget var rettferdig. FNs generalsekretær Ban Ki-moon sier at FN forventer at «folkets virkelige vilje» må respekteres, og USA kom mandag med nye kritiske formuleringer.

Nyheter
Næringsliv